Enviat per: paubarrina | Desembre 21, 2007

Canyes (II): Rico Reed Vitalizer Pack i similars

[Per tal de seguir el fil de l’explicació, és recomanable haver llegit abans el post Canyes (I)]

Com comentàvem en el post anterior, una humitat regulada i poc variable ajudarà a que les canyes duren més temps sense malmetre’s i a que siguen més estables pel que fa al seu funcionament. Una opció per a controlar aquesta humitat és tindre les canyes guardades en una bossa hermètica, amb un sobre de control d’humitat dins (com aquells que apareixen dintre de les sabates quan les acabem de comprar). L’empresa Rico ho comercialitza amb tres tipus de sobre, segons el grau d’humitat (84%, 73%, 58%). I ara, quin és el més adequat per a les nostres necessitats? Segons els comentaris que vaig llegir, el de 83% fa que les canyes estiguen massa humides, i és possible que les canyes es florisquen, per tant, no us el recomane! El de 53%, segons l’empresa, és recomanat sobretot per a emmagatzemar-les abans de tocar amb elles per primera vegada; però una vegada les utilitzem, és millor fer ús del sobre de 73% d’humitat. És aquest el que he provat jo, i la meua opinió és que les canyes no milloren (seria un miracle!) però sí que són molt més regulars: dies plujosos, dies assolellats… sempre tenen un funcionament similar. Açò és interessant sobretot per aquells que canviem de situació geogràfica constantment: el clima i la diferència d’altitud de Vilafranca i el de Castelló fa que ens tornem bojos provant canyes!

L’inconvenient d’aquest producte és el preu (fins a 6€ en alguns establiments!!!); per tant, cal trobar una solució si volem que aquest “invent” per a les canyes ens siga rentable. El trobarem en el món dels fumadors: en alguns estancs es comercialitzen uns sobrets semblants per als puros; això sí, el seu preu, segons he llegit, va dels 50 cèntims a l’euro. Malauradament, encara no he trobat estancs on en venguen.

En definitiva, us recomane el procediment sempre i quan utilitzeu els sobres per als puros (caldrà revisar els graus d’humitat que utilitzen). No val la pena pagar tants diners pel producte de Rico, la seua funcionalitat no està en relació amb el seu preu. Com sempre, els productes per a músics es troben a preus desorbitats, per tant cal trobar la solució cassolana.

Anuncis

Responses

  1. MOlt interessant el blog!

    però això del pack aquet, què és d’un sol ús?

  2. Bona pregunta, no havia pensat de dir-ho. Té una duració d’uns dos mesos (o siga, que definitivament no val la pena)


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: